Svět uvnitř Země

12.02.2012 17:43

 

Paralelní svět uvnitř Země
Paralelní svět uvnitř Země

Starověcí moudří věřili, že existuje celý podzemní svět s podzemními tvory žijícími uvnitř planety. A i současní vědci nachází stále více a více důkazů k prokázání existence paralelních světů.

30.06.2011 06:29:30   Pravdu.cz   michelllin   Ze světa

Zdá se, že vědci nachází stále více a více důkazů k prokázání existence paralelních světů. Fyzikům na Stanford University se podařilo vypočítat hypotetické množství vesmírů, které byly vytvořeny v důsledku Velkého třesku. Podle nich vytvořil Velký třesk 10 na 1016 vesmírů. Je docela možné, že mohou existovat i uvnitř sebe, včetně naší planety. Proto je možné, že uvnitř Země existuje další skrytá planeta.

 

Teorie Duté Země není žádnou novinkou, můžeme sledovat její stopy již ve starověkých dobách historie lidské civilizace. Starověcí moudří věřili, že existuje celý podzemní svět s podzemními tvory žijícími uvnitř planety. Mnohým se může zdát, že to je pouze prvotní a naivní představa struktury světa.

Ve starověkém Řecku existoval mýtus o Tartaru – zlověstném podzemním světě. Filozof Anaxagoras (5. stol. n. l.) vytvořil model stvoření z ploché země obklopené sférou vzduchu a oblaky étheru. Psal o existenci paralelního světa s vlastními obyvateli, městy a dokonce nebeskými bytostmi. Jestliže je však Země středem vesmíru, kde tito lidé žijí? Žijí pod zemí?

Hypotézy o Duté Zemi uvnitř planety Země se objevovaly i později. Byly rozpracovávány Galileem, Franklinem a také Lichtenbergem.

V roce 1818 John Cleves Symmes doslova bombardoval americký Kongres, univerzity a prominentní vědce zprávami, ve kterých se pokoušel prokázat, že Země vznikla z několika soustředných sfér, které se otvírají na pólech.

Sovětský akademik Obruchev zastával názor, že v dávných dobách do Země narazil obrovský meteorit, který pronikl kůrou a uvnitř vytvořil dutinu.

Později americký výzkumník Cyrus Teed přišel s teorií, že naše Země může být vnitřní stranou velké koule a my tedy žijeme na úplně jiném místě, než se domníváme. Tuto teorii nazval Konkávní dutou Zemí.

Zkusme předpokládat, že podzemní svět dávných mýtů skutečně existuje a někdo ho skutečně obývá. Jak mohou takové bytosti vypadat? Mohou to být tajemná monstra, jejichž ne/existence znepokojovala lidstvo po staletí?

 

Zdroj: Pravda.ru

Autor: michelllin