Mrtví ptáci,mrtvé ryby novoroční záhada

19.02.2012 18:12

 

Mrtví ptáci, mrtvé ryby – novoroční záhada
Mrtví ptáci, mrtvé ryby – novoroční záhada

Z nebe začali hromadně padat mrtví ptáci a moře vyplavilo tuny mrtvých ryb. Co se děje?

5.01.2012 10:40:08   Pravdu.cz   heartblue   Ze světa

Začátkem roku 2012 umírali hromadně kosi v americkém Arkansasu, ale také sledi v Norsku – byly jich na pláž Kvennes vyvrženy tuny. Vysvětlit uhynutí ptáků je snadné: prostě je zabil šok z ohňostrojů - co ale říci na ryby na norském břehu? Místní námořníci se diví také: ještě nic takového neviděli. Odpovědi z médií: zahnal je tam nějaký dravec, vyhodila silná vlna, zabloudily v důsledku poruchy magnetismu Země a pak nenašly cestu zpět do moře… Zvláštní je, že k podobnému úkazu náhlého a nápadného umírání těchto dvou živočišných druhů docházelo přesně před rokem rovněž ve státě Arkansas.

 

Loňské úkazy

Před rokem zahynuli v Arkansasu nejen ptáci, ale také tisíce ryb, ty asi rachejtle nevyděsily. Příčinou také nemohly být pouze výbuchy ohňostrojů, protože ptačí apokalypsa se opakovala tři dny poté v sousedním státě Louisiana. Na silnici u města Pointe Coupee, zhruba 500 kilometrů od prvního pozorování, spadlo na pět stovek ptáků. Oproti silvestru ale nepadali pouze vlhovci, ale i špačci. Někteří ptáci navíc umřeli až po dopadu. Mrtví ptáci v dalších dnech hromadně umírali například i v Kalifornii, v Kanadě nebo v Evropě.

 

Podle odborníků je tento jev běžný a příčinou bývají blesky a krupobití.

 

Smrtící metan

K hromadnému výskytu mrtvých ryb docházelo také jindy a jinde – například 10. března 2011 v Kalifornii. A tam je některými prognostiky již dlouho očekáváno zemětřesení. A padali tam také z nebe mrtví ptáci.

 

A protože počátkem roku bylo náhodou poměrně silné zemětřesení v Japonsku, nabízí se možnost spojit hromadné úhyny ryb se zemětřesením – pohyb zemských desek uvolňuje metan. Nebo se začíná metan uvolňovat v důsledku globálního oteplování, jak tvrdí někteří vědci?

 

Podle dánského paleoekologa Michi Ruhla je třeba hledat příčinu vymírání živočišných druhů ve druhohorách v obrovském množství metanu, které způsobilo rozsáhlé globální oteplování. Vymíraní na pomezí triasu a jury před asi 200 milióny let nepřežila většina dinosaurů.

 

Metan byl uložen na mořském dně v ledových zásobárnách. Jeho obrovské emise do atmosféry způsobily globální oteplení a na něj navázanou kaskádu dalších nepříznivých dějů. Sopečné zemětřesení ovšem nebylo bez viny, způsobilo, že se metan začal z podmořských zásobáren uvolňovat.

 

Někteří Američané se začínají obávat, že přichází k životu tektonický zlom New Madrid na území Spojených států. Je šestinásobně větší než seismická zóna v Kalifornii, měří 240 km a zasahuje sedm amerických států od Illinois až po Mississippi. K největšímu zemětřesení v historii USA došlo právě v Novém Madridu v Missouri v letech 1811-12 a od té doby jsou zde zaznamenávány četné otřesy.

 

Je to možné, ale pokud by náhlé úhyny živočichů souvisely se zemětřesením a metanem, pak by to znamenalo, že ožívají tektonické zlomy na celém světě.

 

Alternativní vysvětlení

Vyloučen není ani vedlejší účinek působení aljašského zařízení HAARP, které mohlo být použito jak letos, tak vloni právě na přelomu kalendáře. Že by byl aljašský personál podroušen? Některé weby (např. The Atlantean Conspiracy) přišly v březnu 2011 dokonce s konspiračními teoriemi, že hrozící zemětřesení v Novém Madridu souvisí s aktivitouHAARP.

 

Mimozemské zásahy

A co prolínání dimenzí? Cestování v čase? Ačkoli se to může zdát mnoha lidem fantastické, některé úkazy živočichů nebo předmětů padajících z oblak vlastně ani jinak vysvětlit nejde. A že jich bylo během staletí v lidských kronikách zapsáno požehnaně. Padání many nebo ryb z nebe zná starověký Egypt i Bible. Z bližších dob máme zaznamenáno, že v roce 1578 v Norsku padaly z nebe myši, v roce 1877 v americkém Memfisu půlmetroví hadi, 1969 nad velkou částí Brazílie pršelo maso a krev a v roce 1989 padaly dokonce ve španělské Kantábrii shůry dřevěné panenky bez hlav.

 

Australská záhada

Připomeňme celkem banální déšť rybiček v severní Austrálii z loňského roku. V únoru 2011v lokalitě Lajamanu v Severním teritoriu na okraji pouště padaly z nebe živé ryby 200 km od pobřeží.

 

Prý to tam není nic nového, lidé jsou na to zvyklí. V některých oblastech k tomu dochází natolik pravidelně, že na přísun potravy z nebes místní čekají s lavory a kýbly. Existuje tu však řada nevysvětlitelných okolností.

 

Čekáme, že vodní živočichy vysály nahoru vzdušné víry nebo tornádo, jenomže poblíž místa dopadu nejsou žádné vodní plochy a v době „rybího deště“ ani ve dnech předtím nebyly zaznamenány hurikány nebo tornáda.

 

Jedná se zjevně o materializaci: na nějakém místě na planetě se bez kauzální příčiny zhmotní živočichové nebo nějaké předměty. To už opravdu nezbývá než hledat vysvětlení na úrovni zásahu mimozemšťanů, existence inter-dimenzionálních portálů nebo v cestování časem.

 

Buď na takových místech dochází spontánně k prolnutí dimenzí či vytvoření časového tunelu, nebo je za úkazem činnost nějakých inteligentních bytostí – ať už mimozemských, nebo lidí z budoucnosti – které například cestováním způsobí takové anomálie, nad kterými my na Zemi už jen kroutíme hlavou.

 

Zdroje: wikipedia.org, www.theatlanteanconspiracy.com, Novinky.cz

 

Autor: heartblue