Zednářství a svět, ve kterém žijeme

03.11.2011 10:32

 

Adrian Badea |  Duchovno   

Mnoho již bylo řečeno a mnoho ještě jistě bude napsáno o zednářství a o jeho vlivu na historii lidstva a náš současný život. Skutečnost, že se jedná o tajnou společnost, která svou sílu zakládá mimo jiné právě na utajení své činnosti, by v sobě mohla zahrnovat již jisté obavy. Nicméně s dávkou zdravého rozumu a intuice při analýze tvrzení jak těch pro, tak i proti zednářství, může každý získat důležité základní informace o působnosti, roli a vlivu této důležité celosvětové organizace nad našimi osudy.

Mnoho zednářských aktivit je zdánlivě prospěšných, protože mají záměr vytvořit zástěnu legitimity, pod kterou bude zednářská elita schopna provádět bez překážek zlovolné činnosti v daleko širším rozsahu. Některé zednářské aktivity (například různé charitativní akce) jsou jako dobře namalované masky, které mají zaslepit lidi a odvést tak jejich pozornost od toho co je za nimi skutečně schované.

Rád bych se odvolal na dva v tomto ohledu zejména pro Rumunsko významné autory, jmenovitě je to Jan Van Helsing a Olimpian Ungherea. První z nich je talentovaný anti-zednářský autor, zatímco druhý je neméně talentovaný rumunský zednářský spisovatel, sám sebou prohlášený za „kronikáře“ vlivu rumunských „Iluminátů“ (tzv. zednářský triumvirát sestávající se z Barona, Benediktína a Proroka, tím druhým je proslulý Silviu Brucan). Ilumináti jsou všeobecně uznáváni těmi, kdo se zabývají zednářským fenoménem, za vrchol zednářské pyramidy, vůdce celé organizace.

Co podle mě skutečně stojí za povšimnutí je fakt, že oba výše uvedení autoři přiřadili ty samé činy zednářům, přestože (jak už bylo zmíněno) na ně nahlíží z různých perspektiv, kdy se v jednom případě tyto činy jeví zlovolně, zatímco v druhém jsou zobrazeny jako neutrální, možná zlé - přesto však „nezbytné“ nebo dokonce blahodárné.

Olimpian Ungherea dokonce vytvořil velice zajímavý popis principů zla ve Stvoření vedoucí k závěru, že tyto musí být někým kontrolovány. A kdo má předpoklady kontrolovat je nejlíp? Správně, jak jste mohli již uhádnout, zednáři. A jak zednáři ovládají zlo? To uvidíme později…

Shodné činy, různé interpretace

Už dlouhou dobu je finanční moc světa monopolem v rukou několika málo lidí. Zapojeni do bankovnictví (lichvářství) postupně dosáhli i mocenského úspěchu a získali tak ještě většího vlivu nad politikami Západní Evropy a Severní Ameriky.

Ve slavné knize Olimpiana Ungherei, „Klub Hrbáčů“, je kapitola ve které Baron, hlava rumunského triumvirátu, iniciuje Daion Doroga (pseudonym pro Adriana Nastase) do tajemství síly temna. Zde autor sám připouští, že peníze se jeví jako doposud největší lidský vynález, současně na ně však spadá také nejhorší prokletí.

V tomto spolu oba autoři plně souhlasí. Existuje zde tajná světově rozšířená organizace zednářství, rozvinutá v průběhu několika minulých století, jejíž součástí je velká část těch nejvlivnějších a nejmocnějších osobností současného světa. Vrchol těchto struktur tvoří největší světoví finančníci. Jejich stanoveným cílem je kontrolovat celosvětově politickou moc. Ovšemže tento záměr jde velmi hezky ukrýt za slovy jako: „unie“, „federace“, „světová republika“, „globální demokracie“, „nový světový řád“ atd., avšak podstata zůstává vždy stejná. Zednáři pyšně přiznávají, že významné historické události jako byla Francouzská revoluce, revoluce napříč celou Evropou v roce 1848, velká unie z roku 1918 a mnoho dalších bylo jimi přímo iniciováno a řízeno ze zákulisí. Hrdě potvrzují svoji téměř absolutní kontrolu nad finanční a politickou mocí v posledních 100 letech (jakkoliv se oficiálně prohlašují za mírumilovnou společnost s duchovními cíli, která nemá nic co dočinění s politikou!).

Války a komunismus - zednářské „výtvory“

V současnosti je šířeji známo (ačkoli zednáři by rádi aby nebylo), že obě světové války byly také jejich „výtvorem“, dohromady s komunismem, experimentem, který se vymkl kontrole (a že to byl experiment - a za jakou cenu…). Mohli bychom přidat také mnoho dalších celosvětových zločinů a „experimentů“, kterých jsme svědky. Například budování společné Evropy (první krok ke sloučení celého světa) anebo války v bývalé Jugoslávii (k posledně zmíněnému připomínám šokující prohlášení zesnulého nejvyššího mistra rumunských zednářů, Dana Amedea Lazarescu, nevlastního otce rumunského premiéra Calina Popescu Tariceanu, které učinil před pár lety během vnitřního konfliktu mezi několika rumunskými zednářskými lóžemi, cituji: „Jsem nucen říct, že vliv Mafie na jádro zednářství je tak ohromný, že jsem z toho nyní zoufalý. A dnes je očividné, že Rumunsko má být účelově vrhnuto do takového chaosu, který by je byl rozpoltil“, – prohlášení nahrané Mirunou Munteanu, publikované v novinách Ziua v říjnu 1999). Mezi dalšími zločiny můžeme zmínit počátek bezpodmínečné podpory Izraele a začaté války za „demokracii“ v arabských zemích. Jako další je zde nedeklarovaná biologická válka vedená „výrobou“ a šířením nových virů vyvolávajících „neléčitelné“ nemoci (jako je AIDS, SARS, ptačí chřipka), hladomor a masové vyvražďování populací afrických černochů díky nedostatku angažovanosti a pomoci, ekonomické krize v Asii před několika lety, tzv. „Čínský model“, kdy je komunistický režim udržován masivní politickou, finanční a technologickou podporou rozvinutých kapitalistických zemí a další. Zednáři se chlubí také tím, že i demokracie je jedním z jejich výtvorů. Co je to ale za demokracii, kde šéfové policie, státní zástupci a soudní systém, média, politikové a další jsou ve skutečnosti většinou řízeni z pozadí?

Skutečnost, že Ilumináti mají reálný zájem na rozpoutávání válek, byla otevřeně dána najevo i v knize Olimpiana Ungherei. Najdeme v ní část, kde Baron vysvětluje finanční motivy pro Válku v Zálivu Adrianovi Nastasemu: „George Bush, prezident USA a člen organizace Bilderberg, začal uplatňovat svůj plán, kdy inicioval intervenci do Zálivu s cílem dostat Saddáma do bodu nula, přesněji do iniciační pozice. Tato válka přinesla okamžitý čistý zisk 200 miliard dolarů do bank nejvyšší rady Iluminátů. Byla tak srovnána bankovní konta v Orientu, která začínala celosvětově vytvářet vážnou finanční nerovnováhu. Na jak dlouho? Kdo ví? Možná do doby než vypukne nějaká nová místní válka. Rychlá a efektivní.“ (Clubul Cocosatilor – Klub Hrbáčů, strana 126). Pokud jsou veřejně publikována takováto svědectví obránci zednářů, můžeme potom lidem jako jim věřit? Jak někdo může věřit, že čisté ideály ke kterým se hlásí, jsou těmi, které ve skutečnosti sledují? Kdo se může odevzdat do rukou těchto lidí?

Zednářský zločinecký plán na snížení světové populace

Zednáři si však uvědomují, že jejich odvěký sen je nyní ohrožen úsvitem nové duchovní éry, věku Pravdy. Rodí se čím dál tím duchovně vyspělejší, moudří dobří lidé s převážně pozitivní karmou, které nelze dále tak snadno manipulovat. Nakažlivé ideje jako např. boj za „lidská práva“, které byly zpočátku používané jako zbraň během studené války, se staly víc a víc nezávislé na těch, kteří je původně hlásali.

Informační tok je pro ně nyní dvousečnou zbraní: jsou sice velmi snadno schopni kontrolovat informace, ale současně je svět díky nim čím dál tím propojenější a více sebevědomý. Po staletí urputně prosazovali začlenění všech národů do jedné světové „republiky“ (zvané „diktatura“). My, kteří jsme byli součástí komunistických režimů, víme co je to diktatura a jak těžké je se jí zbavit – ve skutečnosti revoluce, které v 90. letech proběhly ve Východní Evropě, byly také „prací“ zednářů. Můžeme si všichni představit, jak těžké by bylo zbavit se jedné velké světové diktatury – tzv. světové „demokracie“. Zachránil by od ní vůbec někdy někdo lidstvo?

To co potřebují udělat, je drasticky snížit světovou populaci, aby ji byli schopni lépe kontrolovat. Čím méně lidí a čím větší strach, tím snadnější bude jejich kontrola a výchova. Za současných okolností, kdy světová populace přesahuje 6 miliard lidí, je to jediný způsob, jak může být nová „spasitelská“ ideologie zavedena. A co války, epidemie nebo eventuální katastrofy atomové či chemické války, které předpovídala velká náboženství? Začínají vám do sebe věci zapadat? Do chaosu takto vytvořeného, bude snadné zavést „záchranná opatření“.

Co nám dávná proroctví vzkazují o zániku civilizace

„Velký červený drak (komunismus) bude prosen všemi lidmi, aby předal veškerou svoji sílu sedmihlavé bestii (průmyslové země)“, dle slov Apokalypsy staré 2000 let. A po zničující pohromě, také spuštěné pro „dobro lidstva“, bude následovat 1000 dní diktatury: „Nikdo nebude moci nic koupit ani prodat než ti, kteří přijmou znak bestie do svého těla (narážka na čipy). Nakonec přežije 144 000 vyvolených, aby utvořili základ budoucímu lidstvu, více duchovnímu… A Satan bude na tisíc let uvězněn. Ale kdo je Satan?!

Na konci “Reteta Gloriei” (Návod ke Slávě), pokračování „Klubu Hrbáčů“, nám Olimpian Ungherea umožňuje nahlédnout klíčovou dírkou do tajemství „nejvyšších“ zednářských sfér.

Na straně 441 nalezneme tato slova Barona:

„To je v pořádku, Dudule! Udělal si správnou věc. Ale náš osud, osud Iluminátů je prokletý. Krutý. Téměř nehumánní. Je to paradox! A téměř neúnosná tragédie. Na jedné straně máme přístup k absolutní moci nad informacemi – známe je, víme o čemkoli, známe vše na co lidé myslí a co dělají, na druhé straně nás ale svazuje svatý slib a nesmíme tak zasahovat přímo do životů lidí a měnit jejich osud. Není nám povoleno ovlivnit jejich víru, manipulovat s jejich vědomím, omezovat jejich plány, činnosti a skutky, jakékoli by mohli být. S jedinou výjimkou: pokud se lidé odchýlí (sledujíc tak svůj osud Lucifera – který očividně také znáš) od správné cesty přinášet světlo božského zdroje z vnitřku lidské bytosti, ze Země, do ostatních světů Vesmíru. Tak znělo poslední přikázání Velkého Architekta, stvořitele Vesmíru, poté co dokončil své Veledílo: „Pěstujte a chovejte potomstvo a obydlete všechnu zem a vodstvo Mé Bytosti!“ Potom, jedině potom! – pokud lidé poruší toto přikázání – je nám dovoleno zasáhnout. A napravit takové odchýlení“.

Zednářský Velký Architekt je Satan

Na nejvyšším zednářském stupni Ilumináti věří, že Bůh dokončil své dílo a tudíž skončil svou práci jako „Architekt“ a dále se již více o Vesmír nestará. Může být – a proč ne – dokonce i mrtvý… Lidstvo podle nich sdílí osud podobný Luciferu, je to jejich role v tomto „slavném“ Božském stvoření. Proto tedy věří, že Bůh Architekt „zemřel“ a vládu nad Vesmírem převzal do svých rukou Lucifer.

Ještě nenastal zcela čas „odkrýt“ další stupeň. Avšak člověk s otevřenou myslí může porozumět a intuitivně vnímat, že vyšší úroveň zednářství slouží Satanovi, mimo jiné popíráním živého Boha. Podobné myšlenky jsou součástí vyšší Zednářské iniciace. Najednou začínají věci být jasné: z pohledu vyšší zednářské úrovně a pohledu Iluminátů, války, epidemie, revoluce a jejich vedlejší oběti jsou pravděpodobně považované za „nezbytnou“ oběť Satanovi. Proto jejich zlomyslná síla a podpora tak vzrůstá.

V tomto ohledu připomenu inspirativní vizi Jana Van Helsinga ze začátku jeho knihy „Tajné společnosti a jejich síla ve 20. století“. Autor nás zde zve k představě pohledu na Zemi z hlediska výše uvedeného. Co potom uvidíme? Mnoho katastrof, válek, hladomorů, epidemií, konfliktů, velkého rozdílu mezi bohatými a chudými atd. Je to zajímavá a výmluvná perspektiva, tím víc pro lidstvo, které je tak technologicky, kulturně a organizačně vyspělé! Není za tím vším „chaosem“ spíše účelné „spiknutí“? 

S takovýmito ochrannými principy a vírou není divu, že zednáři dělají to, co dělají. To je důvodem, proč někteří vyhledáváme undergroundovou hudbu a nevkus, proč jednáme se zlými úmysly a vulgárně manipulujeme s ostatními jako v případě televizního vysílání o kauzách MISA (Hnutí pro duchovní integraci v Absolutno) a Gregorianu Bivolaru (profesor jógy a zakladatel MISA) v Rumunsku. Důvodem je, že MISA a Gregorian Bivolaru jsou nejsilnějším hlasem v zemi odhalujícím a protestujícím proti zednářským zločinům. Jak uvedl ve své knize „Misterele Templului Masonic” („Tajemství Zednářského Chrámu”) Olimpian Ungherea, zednářství má „vůli a možnosti jak vrátit úder“ – a my v tomto případě vidíme jak. Zednáři přijali za svůj, princip, že „tisíckrát opakovaná lež, se stane pravdou“. Proto všechny jejich loutky v řadách státních zástupců, soudců, policie a médií pracují dohromady, řízeny vševidoucím zednářským okem, na zničení MISA a jiných podobných organizací.